Sigmar

Sigmar

El primer Emperador. L’huma que es va convertir en un déu.

Sigmar es una figura respectada i venerada en tot l’Imperi i hi ha moltes històries sobre ell que corren per tot el territori. Algunes d’aquestes històries són només llegenda, però d’altres van passar en realitat.

El principals trets de la història de Sigmar reconeguts per tothom són els següents:

  • Sigmar va ser el primer en unificar les tribus humanes i va fundar l’ Imperi ara fa més de 2.500 anys.
  • Va fer la primera aliança amb els nans i va ajudar-los contra la Gran Invasió Orca contra les fortalesses dels nans.
  • Fruit d’aquesta aliança els nans van realitzar un pacte sagrat amb l’Imperi que es mante fins avui.
  • Els nans van forjar per Sigmar el martell rúnic Ghal Maraz com agraïment per la seva ajuda contra les tribus orques i com a símbol de l’aliança entre nans i humans. Els nans també van obsequiar a l’Imperi amb 12 espases Runefang, que van anar a parar a les mans dels Comptes Electors (els dirigents de cadascuna de les provincies de l’Imperi). Aquests poderosos objectes màgics han anat passant, al llarg dels segles, als seus respectius succesors en els càrrecs.
  • En un moment determinat del seu regnat, Sigmar va empredre un viatge cap a l’est, cap a terres desconegudes, i no va informar a ningú de cap a on es dirigia. Des d’aquell dia ningú va a tornar a saber mai més res d’ell i és popularment acceptat que finalment es va acabar convertint en un déu per continuar ajudant a l’Imperi en temps de necessitat.
  • Actualment la gent segueix creient en Sigmar com a principal déu protector de l’Imperi i hi han temples i sacerdots de Sigmar en la majoria de ciutats i pobles de l’Imperi.
  • Hi ha molts que creuen que, finalment, un dia Sigmar tornarà del seu llarg viatge per acompanyar a l’Imperi a la Batalla Final contra el Caos.

Sigmar

Warhammer Fantasy Moix mperat75 mperat75