Guerra de la Barba

War of the beard

Fa molts segles, a Ulthuan regnava el rei Phenix Caledor II, que al llarg de molts anys va cultivar molt bones relacions amb els Nans.

Un dia, una caravana de Nans va ser assaltada per un grup d’elfs. Més tard, els Alts Elfs justificarien aquest atac dient que els atacants havien estat elfs obscurs i que els elfs d’Ulthuan no hi havien tingut res a veure. Però els Nans no van creure aquesta versió dels fets. Per ells, la sóla idea d’una guerra civil entre membres d’una mateixa raça és inconcebible.

Els Nans van entrar en còlera per aquest atac a traició i van enviar un emissari a parlar amb el Rei Phenix per a demanar una compensació. L’emissari dels Nans i el Rei Phenix van començar a discutir i les paraules van anar pujant de to (les dues races eren massa orgulloses per cedir). Finalment, els Alts Elfs es van sentir profundament ofesos i van agafar a l’emissari, li van tallar la barba i el van fer tornar al Vell Món.

El Gran Rei dels Nans, Gotrek Trencaestrelles va muntar en còlera i va declarar la guerra als Alts Elfs, el que més tard s’anomenaria la Guerra de la Barba. Aquesta va ser una guerra sagnant que va durar varies dècades. El final de la guerra va arribar quan el Gran Rei Gotrek va matar al Rei Phenix Caledor II en combat singular. Després d’això, els Alts Elfs van abandonar les seves ciutats al Vell Món i van tornar cap a Ulthuan.

Des de llavors, sempre hi ha hagut molta tensió en les relacions entre nans i elfs, tot i que en temps de necessitat, com durant la Gran Guerra contra el Caos, les dues races han unit les seves forces per lluitat contra els poders obscurs.

Guerra de la Barba

Warhammer Fantasy Moix mperat75 mperat75