Caos

Chaos undivided

Caos es el nom que normalment s’utilitza per descriure una misteriosa força que provoca la corrupció i la mutació. Aquesta força prové dels anomenats Reialmes del Caos i es manifesta al Món de diverses maneres (la magia, els dimonis, els servidors del caos, etc).

Quatre són els Grans Déus del Caos: Tzeentch, Nurgle, Khorne i Slaanesh. Cadascun té el seus propis mètodes per extendre la corrupció i tenen nombrosos seguidors en tot el Món amagats en cultes secrets, esperant el moment per atacar.

Un dels regnes del Caos és aquell que existeix viatjan cap al nord, per sobre dels Deserts del Caos (una regió morta de deserts de gels, muntanyes i tundres). Es diu que més enllà d’aquests deserts es trova el regne del Caos, on els campions del Caos tenen els seus monuments i ciutats. De tota manera, tot això només són rumors, ja que mai ningú ha tornat viu d’aquest lloc…. El que és cert és que ningú coneix realment quins són els origens del Caos.

Tzeentch, El que Canvia les Coses

Tzeentch

Tzeentch és el déu patró d’aquells que utilitzen la màgia. És el déu del Caos més poderós pel que respecta a l’ús de la màgia.

Tzeentch no està interessat en la força física i atorga el seu favor a aquells que demostren utlitzar la inteligència per combatre als seus enemics.

Els seus seguidors acostumen a ser poderosos mags, però també acaben patint nombroses mutacions.

Khorne, El Déu de la Sang

Khorne

Khorne és el més conegut dels déus del Caos. És el déu de la sang i de la guerra. Se’l representa sovint sentant en el seu tron de metall, sobre una muntanya del calaveres.

Khorne afavoreix a aquells seguidors que demostren habilitat amb les armes. Sovint es tracta de guerrers incontrolables que destaquen en l’art de la matança i que prefereixen carregar directament contra els seus adversaris per derrotar-los en combat singular. Per Khorne, aquells que utilitzen la màgia o altres armes a distància no són més que covards.

Nurgle, El Senyor de la Descomposició

Nurgle

Nurgle és el senyor de la descomposició física, la enfermetat i la putrefacció. El seu objectiu es extendre-les per tot el Món i encoratja als seus seguidors a fer-ho. Disfruta veient com els mortals lluitent inutilment contra les enfermetats i intenten buscar diferents cures. Nurgle prefereix guanyar les seves guerres a traves de plagues que debiliten als seus enemics abans d’enviar als seus propis exercits.

El seguidors de Nurgle acaben infectats amb horribles enfermetats que els donen un aspecte espantós, plens de ferides podrides que supuren pus. No obstant, aquestes mutacions fan que els qui les pateixen acabin sense notar el dolor i els simptomes de les enfermetats (molts malalts terminals han acabat abraçant la fe de Nurgle com a última esperança per acabar amb el seu patiment).

Slaanesh, El Príncep Obscur

Slaanesh

Slaanesh és el més jove i dèbil dels déus del Caos. És seductor, de la manera que només un esser inmortal ho pot ser. És el déu del plaer, la passió, la luxuria, l’art i la indulgència. Slaanesh és la manifestació de tots els vicis ocults i les temptacions secretes que els homes amagen dintre els seus cors.

Slaanesh està més interessat en aquells que lluiten transformant el combat en un art, que busquen el plaer en tot allò que fan i en provar coses noves. Els seguidors de Slaanesh no tenen por a res, per ells fins i tot la derrota pot ser una nova experiència de la que es pot gaudir.

Tot i ser el més jove dels déus, els poders de Slaanesh creixen cada dia, donat que la naturalessa humana està plena de desitjos obscurs (i que no tots poden reprimir).

Caos

Warhammer Fantasy Moix mperat75 mperat75